PUUR interieurarchitecten
 
 
 
 
 
 
 
 
  Jan Geysen - zaakvoerder PUUR interieurarchitecten

Tien jaar geleden studeerde Jan Geysen (°1976) af als interieurarchitect aan het Henry van de Velde Instituut te Antwerpen. Na zijn studies interieurarchitectuur deed hij ervaring op bij verschillende bureaus in het Antwerpse zoals In Bvba, Contrast en het Architectenbureau Giovanni Scatorchia. Hij trok ook naar Amsterdam om er bij het creatieve bureau Inside Outside van de Nederlandse ontwerpster Petra Blaisse te werken.

In 2003 richtte hij zijn eigen bureau PUUR interieur­architecten op waar hij sindsdien met een klein team aan zeer uiteenlopende opdrachten werkt. Met de verbouwing van Bakkerij Van Opstal-Van Boxel in Brecht, haalden PUUR Interieurarchitecten in 2007 de finaleronde voor de Lensvelt de Architect Interieurprijs 2007. Die nominatie ging niet onopgemerkt voorbij. Verschillende bladen, magazines en kranten, waaronder Actief Wonen, De Architect, Decors, De Standaard Magazine, De Morgen en Gazet van Antwerpen berichtten meermaals over hun realisaties. Het Nederlandse blad PI (project & Interieur) kopte zelfs ‘Veel belovend bureau houdt het PUUR’. In 2008 kreeg het bureau de prijs voor het mooiste appartement van de stad Antwerpen.

Ondertussen is PUUR Interieurachitecten een vaste speler geworden in het veld van de interieurarchitectuur en vormt het bureau vaak een ideale stageplaats en inspiratieplek voor jonge studenten.